Jadłospis

DATA ŚNIADANIE II DANIE I DANIE
2.01

środa

 

Kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  schabem pieczonym, sałatą i pomidorkiem, herbata z lipy z miodem (1,3,7)

 

Kokardki po boloński, ogórek kiszony, kompot owocowy (1,3,7)

 

Jarzynowai (1,3,7,9)

Wartość odżywcza  

204 kcal, białko 7,2, tłuszcz 7,6,węglowodany 22

 

319  kcal, białko 16, tłuszcz 10,7, węglowodany 39,8

 

 

 

3.01

czwartek

 

Płatki z miodem na mleku, pieczywo razowe z masłem, jajko na twardo szczypiorkowym, herbata z cytryną

Pulpeciki wieprzowe w sosie, kasza pęczak, colesław, kompot owocowy (1,3,7) Barszcz czerwony (7,9)
 

Wartość odżywcza

230 kcal, białko 11,3, tłuszcz 10,3, węglowodany 24

 

 

327 kcal, białko 17,3, tłuszcz 12 węglowodany 41,2

 

4.01

piątek

Pieczywo wieloziarniste z masłem,  z serem żółtym, rzodkiewka herbata malinowa (1,4,7) Paluszki rybne, ziemniaki, kapusta kiszona, kompot owocowy Fasolowa (9)
 

Wartość odżywcza

 

195 kcal, białko 6,7, tłuszcz 12,4, węglowodany 15,7

 

321 kcal, białko 12,2, tłuszcz 8,7, węglowodany 52,4