Jadłospis

DATA ŚNIADANIE II DANIE I DANIE
6.05

poniedziałek

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo z masłem, plasterki jajka gotowanego, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną Kokartki po bolońsku, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy (1,3,7) Zupa ogórkowa (7,9)
Wartość odżywcza  

230 kcal, białko 11,3, tłuszcz 10,3, węglowodany 24

 

 

 

 

 

314 kcal, białko 16, tłuszcz 13,2, węglowodany 33

 

 

7.05

wtorek

Pieczywo wieloziarniste z masłem, twarożkiem ziołowym i tartą rzodkiewką , herbata z cytryną (1,7) Kotlecik ,schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy (1,3,7) Krupnik zabielany (7,9)
 

Wartość odżywcza

 

204 kcal, białko 7,2, tłuszcz 7,6, węglowodany 27,9

 

 

 

302 kcal, białko 11,9, tłuszcz 12,9, węglowodany 39,2

 

8.05

środa

 

Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szyneczką gotowaną, ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z cytryną  (1,3,7)

 

Pieczeń rzymska, kasza jęczmienna,surówka z buraczków, kompot owocowy (1,3,7,9,12) Barszcz biały (1,3,7,9,10)
 

Wartość odżywcza

 

235 kcal, białko 13, tłuszcz 10, węglowodany 28,5

 

 

 

336 kcal, białko 13,8, tłuszcz 11, węglowodany 51

 

 

 

9.05

czwartek

 

Pieczywo pytlowe z masłem, serkiem żółtym, ogórkiem, sałatą, kakao naturalne (1,7)

 

Filet drobiowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, colesław kompot owocowy (1,3,7) Pomidorowa z ryżem (7,9)
 

Wartość odżywcza

 

207 kcal, białko 10,3, tłuszcz 8,9, węglowodany 23,5

 

 

328 kcal, białko 15,4, tłuszcz 14,1, węglowodany 35

 

10.05

piątek

Pieczywo wieloziarniste z masłem, pastą  z makreli i jajek, słodkiej papryki, herbata z cytryną (1,7)

 

 

Dorsz panierowany, ziemniaki, surowka z marchewki, kompot owocowy (1,3,4,7,10) Barszcz czerwony (7,9)
 

Wartość odżywcza

 

195 kcal, białko 6,7, tłuszcz 12,4, węglowodany 15,7

 

324 kcal, białko 17,7, tłuszcz 12,4, węglowodany 35,5,